Olivový olej

Vše o panenských olejích, jejich použití a výhody.

Olivový olej

Příspěvekod Bára » čtv 29. lis 2012 21:05:45

Chtěla bych se zeptat, jestli je lepší slunečnicový nebo olivový olej? Když něco výjimečně smažím tak na slunečnicovém, nebo stolním, ale když dělám např. maso na přírodní způsob, tak mám olivový olej ve spreji.
Děkuji.
Bára
 

Re: Olivový olej

Příspěvekod Věra » pát 30. lis 2012 0:39:50

Slunečnicový olej je pro smažení nevhodný, olivový pouze rafinovaný na krátkodobé smažení malého množství jídla, ten se používá i ve Středomoří. Z olejů je nejvhodnější 100% řepkový určený ke fritování. Doporučené teploty jsou do 190°, potom dochází k chemickým změnám (důsledkem je zápach a namodralý kouř). Pokud je řepkový olej po otevření cítit po rybách, je starý a nevhodný k použití. Z živočišných tuků je nejvhodnější sádlo. Rozhodně nepoužívejte ke smažení oleje Extra Virgine, máslo nebo margariny.
Věra
 
Příspěvky: 122

Re: Olivový olej

Příspěvekod Ludmila » čtv 30. črc 2015 7:40:47

Tak podle mě je určitě mnohem lepší ten olivový olej. Musíte si ale dát pozor na to, jaký vlastně kupujete:) Nejlepší jsou podle mě oleje ze středomoří, hlavně teda tenhle italský olivový olej. Dávám ho třeba i do salátů :)
Ludmila
 

Re: Olivový olej

Příspěvekod valandris » stř 25. dub 2018 19:50:25

be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342be25342
be25342
valandris
 
Příspěvky: 27741


Zpět na Panenské oleje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron